2013-08-12

Grietinėlės ir kondensuoto pieno keksas

PRIEŠISTORĖ

Gavosi super. Nieko gero nesitikėjau, nes sudėjau, ką turėjau. Bet kad negalėjo gautis blogai - sudėta viskas teisinga, bent jau mano galva: ir kiaušinių yra, ir riebaliuko, ir saldumo, ir pieno produktų. Būna grietinėlės keksas, bet reikia papildomai cukraus, žinoma. Būna kondensuoto pieno keksas, bet reikia kokio riebaliuko dar, pvz., sviesto. Tai imam ir sujungiam šituos du gerus skanius dalykus (o jei kondensuotas pienas dar ir karamelizuotas/virtas...) - gaunam geriausią keksą pasaulyje :) Parodykit geresnį, būsiu labai dėkinga.

RECEPTAS
  • 4 maži (arba 3 dideli) kiaušiniai;
  • žiupsnelis druskos;
  • 300 g (¾ skardinės) kondensuoto pieno (trečdalį dėjau karamelizuoto, kitą kartą dėčiau visą);
  • vanilės, vanilinio cukraus ar vanilės ekstrakto;
  • 250 ml riebios grietinėlės;
  • ~250 g miltų (naudoju 405D);
  • 2 a. š. kepimo miltelių;
  • šokolado ar šokoladinių saldainių (nebūtina, ir taip saldu);
  • cukraus pudros užsijoti ant viršaus (nebūtina).

Kiaušinius išplakti su druska, sudėti kondensuotą pieną, vanilę ir dar gerai paplakti. Atskirai išplakti grietinėlę iki standumo. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įsijoti į kiaušinių plakinį. Tešla tikrai tirštoka gaunasi. Tada atsargiai įmaišyti grietinėlę. Tešla paskystėja, bet vis dar tiršta, tik jau lengvai maišoma - žodžiu, kaip tik :) Krauti į kepimo popieriumi išklotą kekso/duonos formą ir kepti apie 50 min. 180° C temperatūros orkaitėje (ar iškepęs, patikrinti mediniu pagaliuku). Skanaus!

REZULTATAS



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą