2013-08-10

Sezaminiai sausainiai

PRIEŠISTORĖ

Iš serijos "Siemkės" :) T. y. valgai valgai valgai ir dar labai nori. Tiesiog sezaminis virusas. Labai skanu. Paprasta ir greita. Rekomenduoju vietoj paprastų kvietinių miltų naudoti arba avižinius, arba kokia nors kavamale ar dar kuo smulkiai maltus avižinius dribsnius - gaunasi lengvesni ir trapesni. Receptas - iš knygos "Beatos virtuvė: Kepinių knyga".

RECEPTAS
 (apie 50 sausainių)
  • 150 g sezamo sėklų;
  • 1 kiaušinis;
  • 200 g cukraus;
  • 55 g sviesto;
  • 55 g miltų (man su avižiniais labai skaniai gavos).
Kiaušinį lengvai išplakti su cukrumi, supilti pravėsusį tirpintą sviestą, berti miltus. Viską gerai išmaišyti. Šaukšteliu kabinti tešlos, daryti graikinio riešuto rutuliuką, dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir suploti. Palikti didelius tarpus tarp sausainių, nes labai plėsis kepdami (dedu 16-20 sausainių į skardą). Kišti iki 180° C įkaitintą orkaitę 10-15 min. - labai stebėti, kad nesudegtų. Skanaus!

REZULTATAS


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą