2013-08-27

Totoriška kiaušinienė

PRIEŠISTORĖ

Receptą pridedu prie "nostalgijos" skyrelio, nes tai patiekalas iš mano vaikystės skonių. Nežinau, ar tikrai totoriška ta kiaušinienė, bet mes taip vadinam :) Ir kai prieš porą dienų tete sumąstė, kad šiandien priešpiečius (ar vėlyvus pusryčius, kaip dabar madoj vadinti; nors būna, išsikepam ir vakarienei) gamins JIS (o tai jau yra ypatinga retenybė - galvojau, kad snigs :D), pamaniau, kad ženklas, jog reikia užsirašyti ir pačiai išbandyti, nes būna, kad nesugebu atsiminti elementarių dalykų (kažkaip ten taip viskas buvo labai paprasta ir skanu, bet kas ir kiek buvo dedama...). Valgėm su "Uspaskicho" marinuotais agurkėliais - labai skanu.

RECEPTAS (trims)
  • 5-6 kiaušiniai (mama į jų plakinį dar pila šlakelį (gal 50 ml) pieno ir deda gerą šaukštą miltų; tete taip nedaro);
  • 2 pomidorai;
  • 1 didelis svogūnas;
  • šalto rūkymo lašinukų ar šoninės (bent jau 100 g);
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų (tete dar deda ir kvepiančiųjų);
  • krapų (nebūtina).
Kiaušinius išplakti su druska ir pipirais (bei miltais ir pienu, jei norisi). Pomidorus supjaustyti skiltelėmis (galima prieš tai nublanširuoti, jei nepatinka odelės, bet pas mus visais laikais šitai kiaušinienei taip nebuvo daroma), svogūnus - pusžiedžiais (ar ketvirtžiedžiais), lašinukus - juostelėmis. Lašinukus pakepinti, kad išsiskirtų riebaliukai, sudėti svogūnus, apkepinti. Sudėti pomidorus ir troškinti, kol šie pasileis. Tada supilti kiaušinių plakinį ir maišant kepinti, kol kiaušinius sutrauks į kiaušinienę. Pabaigoje užbarstyti smulkintų krapų (nebūtina). Skanaus!

REZULTATAS


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą