2013-10-26

Sausainiai "Grybai"

PRIEŠISTORĖ

Sužavėjo mane Gabrielės grybai pirmiausia, aišku, savo forma ir grožiu jos nuotraukose. Nusprendžiau priimti šituos sausainius į rudens gėrybių kraitę Rudenėlio šventei mažučio darželyje. Skonis irgi labai geras, nesunkiai ir greitai gaminasi, bet vat forma man tokia graži, kaip minėtame bloge, niekaip neišeina. Antrą kartą kepant dėjau daugiau miltų, tešlą šaldžiau, rezultatas geresnis, bet vis tiek ne pievagrybiai, o labiau ūmėdės gavosi :D Bet idėja ir skonis geri. Bandysim dar kada nors.

RECEPTAS (man gavosi 25 "grybai"; iš amerikoniškų matavimų verčiau pagal The Cake Bar)
  • 115 g sviesto (kambario temperatūros);
  • 80 g cukraus pudros (ar cukraus);
  • 1 kiaušinis;
  • vanilės;
  • žiupsnelis druskos;
  • 65 g kukurūzų krakmolo (tinka ir bulvių);
  • 1 a. š. kepimo miltelių (ankstesni šaltiniai nurodo tik pusę šaukštelio, tiek ir dėjau, bet gal tai ir buvo klaida, kad gavosi ne tokie apvalučiai, o labiau pasiploję sausainiai);
  • 175 g miltų (antrą kartą dėjau 200 g, bet vis tiek gal mažoka...);
  • kakavos miltelių.
Kambario temperatūros sviestą gerai išsukti su cukraus pudra. Mušti kiaušinį ir vėl gerai išsukti. Paskaninti vanile, berti žiupsnelį druskos. Krakmolą, kepimo miltelius ir miltus sumaišyti ir berti į sviestinę masę. Užminkyti tešlą. Padalinti į maždaug 20-25 dalis, formuoti rutuliukus ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Butelio galą dažyti į kakavos miltelius ir lengvai įspausti sausainio rutuliuke "kotelį". Kepti 180° C temperatūros orkaitėje 10-15 min. (neturi paruduoti, aš šiek tiek perlaikiau). Skanaus!

REZULTATAS


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą