2015-02-15

Jogurtinis tortas su persikais

PRIEŠISTORĖ

Lengvas gaivus torčiukas. Biskvitas ("Raffaello" torto, tik su šiek tiek pakoreguotom proporcijom) labai paprastas, bet visada pavykstantis ir naudoju jį beveik visada visiems tortams su paprastu biskvitu. Pertepimo idėją pasiskolinau negrąžintinai iš Jurgittos receptų (ačiū :)). Bandžiau ir su trintais mangais, ir su abrikosais, ir su persikais, ir su vyšniom - visaip skanu.

RECEPTAS (21 cm tortinei)

Biskvitams:
  • 3 kiaušiniai;
  • 150 g cukraus;
  • vanilės;
  • 50 g aliejaus;
  • 150 g miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių.
Pertepimams:
  • 1 didelė skardinė (485 g gryno persikų svorio) konservuotų persikų;
  • 1 nedidelis indelis (200 g) persikų jogurto;
  • 330 g plakamosios grietinėlės;
  • 3 v. š. cukraus;
  • 15 g želatinos (naudoju Dr. Oetker);
  • 70 g vandens (želatinai brinkinti).
Sulaistymams:
  • skysčio nuo konservuotų persikų ar juodos arbatos.
Biskvitams kiaušinius gerai išplakti su cukrumi ir vanile. Supilti aliejų ir vėl gerai išplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įsijoti į tešlą. Gerai išmaišyti. Tešlą pilti į kepimo popieriumi išklotą (kloju tik dugną, šonus ištepu riebalais) kepimo formą atsegamais kraštais. Kepti 180 °C temperatūros orkaitėje apie 30-40 min. (kepimo laikas laaabai priklauso nuo orkaitės; esu bandžiusi keturiose skirtingose orkaitėse ir iškepė per skirtingą laiką :) ar iškepęs, tikrinti mediniu pagaliuku). Ištraukus palikti kelioms minutėms, tada išimti iš formos ir visiškai ataušinti ant grotelių. Perpjauti į 3 dalis (galima ir kokį centimetrą apipjaustyti nuo kraštų, kad tortui sustingus ir nuėmus tortinės kraštus, nereiktų kraštų apteplioti kremu papildomai).
Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti išbrinkti.
Skystį nuo konservuotų persikų nupilti į stiklinę (jis reikalingas biskvitų sulaistymui, bet viso neprireiks). 200 g persikų sutrinti iki vientisos masės, kelis pasilikti papuošimui, likusius (irgi maždaug 200 g) supjaustyti kubeliais.
Grietinėlę išplakti su cukrumi iki standumo ir sumaišyti su jogurtu bei trintais persikais.
Želatiną pakaitinti (tik neužvirti!), kad ištirptų, leisti kiek pravėsti ir įmaišyti į grietinėlės, jogurto bei persikų masę. Šiek tiek palaikyti šaldytuve ar šaldiklyje, kol kremas pradės tvirtėti (naudojant Dr. Oetker želatiną praktiškai ir laukti man netenka; kol pasiruošiu tortinę, kremas jau būna "kraunamos" konsistencijos).
Tortinės dugną iškloti kepimo popieriumi, šonams iškirpti atskirą juostą, keliose vietose patepti kremu, kad priliptų prie tortinės šonų. Dėti vieną biskvitą, šiek tiek sulaistyti skysčiu nuo konservuotų persikų, krauti trečdalį kremo, išdėlioti pusę smulkintų persikų. Dėti kitą biskvitą ir vėl viską taip pat pakartoti du kartus, tik viršų papuošti pasiliktų persikų skiltelėmis ar kaip tik fantazija leidžia (nuotraukoje tortas puoštas abrikosų puselėmis ir apelsinų bei laimų žievelėmis, virtomis cukraus sirupe). Statyti į šaldytuvą sustingti (palieku per naktį). Skanaus!

REZULTATAS



9 komentarai:

  1. Man vis nepavykdavo iškepti biskvito, bandžiau pora kartų ir daugiau nebandžiau. Surizikavau radusi Jūsiškį. Puikiai pavyko. Vakare pertepsiu, čia jau viskas paprasčiau. Manau, kad bus skanus tortukas Jonams:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Didis AČIŪ už puikų receptą. Joninių tortas gavosi labai skanus. Dariau viską pagal jūsų receptą. Super:) Net buvo pageidavimas biskvito sudėties.

      Panaikinti
    2. Labai smagu, kad patiko! Ir ačiū už komentarą :)

      Panaikinti
  2. Kokio svorio jusu tortukas

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Svoris panašus gaunasi sudėjus visų produktų svorius sąraše (apie 1,4 kg).

      Panaikinti
  3. Nerealiai skaniai pavyko šis tortukas, labai džiaugiuosi radusi receptuką. Būtinai gaminsiu tokį ir ateityje :) Tikrai nerealus. Tik gaila papildomi kilogramai garantuoti;D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai smagu, kad viskas pavyko! Ačiū už komentarą. O jei viskas su saiku, tai nelips jokie kilogramai :)

      Panaikinti
  4. Jau žinau ką šiandien vakare darysiu skanaus, nes persių skardinė taip ir prašosi atidaroma, perskaičius šį straipsnį.

    AtsakytiPanaikinti