2015-12-11

Keptų burokėlių salotos su vynuogėmis ir ožkos sūriu

PRIEŠISTORĖ

Mano vaikas ir aš esame burokėlių fanai. Šita mišrainė su obuoliais jam tinka su viskuo (mėgsta ir jos sriubinę transformaciją), man irgi labai patinka. Dar labai mėgstu visokias salotas su keptais burokėliais:


Ir su vynuogėmis bei šviežiu minkštu (tepamu) ožkos sūriu irgi labai patiko (vynuogių ir ožkos sūrio idėja prie burokėlių - iš knygos "Beatos virtuvė: daugiau daržovių"; siūlomas užpilas iš alyvuogių aliejaus, balzaminio acto ir sojos padažo nepatiko, tai gaminu kaip ir ant salotų su obuoliais, feta ir saulėgrąžom; saulėgrąžas ir linų sėmenis siūlė malti ir sumaltose volioti sūrio rutuliukus, bet man norėjosi, kad būtų ką traškaus pakramtyti, tai tik pakepinau ir tiesiai užbarsčiau ant salotų - taip smagiau).

RECEPTAS (dviems)
  • 2 nedideli burokėliai;
  • sauja mėgstamų salotų lapų (turėjau "Aisbergo");
  • nedidelė kekė vynuogių;
  • 100 g tepamo ožkos sūrio;
  • 1 v. š. saulėgrąžų;
  • 1 v. š. moliūgų sėklų.
Užpilui:
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus (koks nors riešutinis irgi tinka);
  • 1 v. š. vyno acto (ėmiau avietinį balto vyno actą; galima keisti šviežiai spaustomis citrinų sultimis);
  • 1 a. š. medaus;
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų.
Gerai nuplautus, neluptus burokėlius suvynioti kiekvieną į foliją, kepti 200 °C orkaitėje apie 1 val. (kol suminkštės) (galima imti ir virtus, bet kepant jie ryškesnio skonio ir spalvos, nes visos sultys išlieka). Ataušusius nulupti, supjaustyti, kaip patinka.
Sausoje keptuvėje ar nedidelėje skardelėje šalia burokėlių kelias minutes pakepinti sėklas.
Lėkštėje dėlioti plėšytus salotų lapus, burokėlius, per pusę perpjautas vynuoges (nepamiršti išrankioti kauliukus, jei tokių yra), šaukšteliu krauti ožkos sūrį, užbarstyti kepintų sėklų.
Gerai išmaišius visus užpilui skirtus produktus, pašlakstyti juo salotas. Skanaus!

REZULTATAS


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą