2015-12-09

"Linksmos" figos su migdolais šokolade

PRIEŠISTORĖ

Kaip man patinka tokie desertai, kurie nereikalauja daug darbo :) Ir tai dar viena idėja dovanoms. Kažkas panašaus į migdolais įdarytas datules šokolade (arba slyvas, įdarytas lazdyno riešutais), tik gabaritai didesni ir su "linksmumo" staigmena :) Tai vaikams netinka. Nors gal visai būtų galima figas mirkyti dvigubame kiekyje apelsinų sulčių (bet kad retai kuris vaikas mėgsta džiovintas figas...). Reiks kada pabandyti. Receptas iš knygos "Beatos virtuvė: kepinių knyga" (kažkada rodė ir laidoje), tik šokolado man sočiai užteko vienos plytelės (bet gal reiktų ir dviejų, jei norima figas visiškai panardinti jame). Figas reiktų rinktis minkštas. Jei jau visai padžiūvusios pasitaikė, tai galima būtų bandyti ilgiau pamirkyti, bet gero rezultato negarantuoju.

RECEPTAS
  • 10-12 stambių džiovintų figų (apie 200 g);
  • 10-12 migdolų (galima ir po 2-3 imti vienai figai);
  • 150 ml brendžio;
  • 1 apelsino nutarkuota žievelė ir sultys;
  • 100 g juodojo šokolado.
Figas perlieti karštu vandeniu, sudėti į stiklainį ir užpilti brendžiu, sumaišytu su nutarkuota apelsino žievele ir šviežiai spaustomis sultimis. Užsukti dangtelį ir gerai pakratyti. Pastatyti į šaldytuvą kelioms dienoms arba bent parą palaikyti kambario temperatūroje. Karts nuo karto vis pavartyti.
Išbrinkusias figas išimti iš stiklainio ir palikti šiek tiek apdžiūti.
Figos galiuką šiek tiek įpjauti ir įsprausti po vieną ar kelis migdolus (juos prieš tai galima pakepinti sausoje keptuvėje).
Šokoladą ištirpinti dubenėlyje virš puodo su verdančiu vandeniu. Po vieną merkti į jį įdarytas figas (man gražiau ne visai visą panardinti) ir dėti ant kepimo popieriumi ar folija išklotos lėkštės (aš dar ant viršaus užbarsčiau smulkintų cukatų). Statyti į šaldytuvą šokoladui sustingti (sustingsta ir vėsesniame kambaryje). Šaldytuve gali pastovėti kelias dienas. Skanaus!

REZULTATAS



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą