2016-01-19

Norvegiški avižiniai krekeriai

PRIEŠISTORĖ

Kai ruošiau Kalėdoms valgomas dovanas, prie paskaninto džiovintais pomidorais sviestuko ir mėlynojo pelėsio sūrio užtepo galvojau iškepti kokių nors krekeriukų, ant kurių tiktų užsitepti minėtuosius skanumynus. Kažkaip trupučiuką laiko pritrūko, o gal organizuotumo... :) Bet jaučiau, kad šitie krekeriai iš Forelles receptų turėtų man labai tikti. Nenurimau, kol neišbandžiau :) Net užtepo dar sau prisigaminau ta proga. Tiko. Tikrai labai. Smagu pakramsnoti ir vienus.

RECEPTAS (3 skardos 4,5 cm skersmens krekeriukų)
  • 200 g avižinių dribsnių (ne greito paruošimo);
  • 200 ml pieno;
  • 100 g sviesto;
  • 25 g cukraus;
  • žiupsnis druskos;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 200 g miltų (man nei pusės tiek neprireikė).
Piene ištirpinti sviestą, cukrų ir druską, užpilti ant avižinių dribsnių. Masę sutrinti virtuviniu kombainu ir palikti 1 val. šaldytuve.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir po truputį berti į tešlą tiek, kad užsiminkytų kočiojama tešla. Tešlą iškočioti plonai (2-3 mm), supjaustyti ar išspausti norimas formas. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, subadyti šakute ir kepti iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 10-12 min.
Atvėsintus krekeriukus laikyti sandariai uždarytus. Skanaus!

REZULTATAS


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą